Μέτρα λόγους για να αρχίσεις ποδήλατο: Τώρα!

person Posted By: ThemeDelights list In: Home On: comment Comment: 0 favorite Hit: 886

1. ΕΝΑ

Kαίει θερμίδες

Σε  περίπου 60΄ και με μέση ταχύτητα 22 χλμ/ώρα θα κάψεις γύρω στις 500 θερμίδες. 

Καλό θα είναι να φας μια μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών πριν!  

Το παγούρι με το νερό εννοείται  ότι θα το πάρεις μαζί σου.

2. ΔΥΟ

ΣΕ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ  – ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ  ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ?

Θες να πας σε ένα φίλο που μένει κοντά, να κάνεις μια  βόλτα μέχρι την άλλη γειτονιά  να ξεσκάσεις ή να πεταχτείς μέχρι το ATM? Εννοείται ότι θα πάρεις το ποδήλατο. 

Δύο φορές την εβδομάδα αν μπορέσεις να κάνεις μια απόσταση, ας πούμε 20’, έχεις κάψει μισό κιλό λίπος σε ένα μήνα. 

Ε.. δεν είναι και λίγο!

3. ΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ – ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΩΜΑ!

Οι Γλουτοί, οι τετρακέφαλοι και οι γάμπες θα σας προσκυνούν! Τα καλά πετάλια θα κάνουν την δουλεία τους – ξέρουν αυτά – ενώ οι  σωστές λαβές θα αναλάβουν το επάνω μέρος του σώματος. 

Καλές όλες οι καλλυντικές κρέμες που υπόσχονται σμίλευση και μείωση πόντων αλλά μήπως έφτασε η ώρα η όλη προσπάθεια  να γίνει συνδυαστικά?  

4. ΤΕΣΣΕΡΑ 

Ενισχύει την ενέργεια

Νιώθεις τα πόδια σου βαριά και δεν έχεις όρεξη σχεδόν για τίποτα ; Λοιπόν, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychotherapy and Psychosomatics διαπιστώθηκε ότι το ποδήλατο βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας κατά 20% και μειώνει την κόπωση κατά 65%. Γιατί; «Επειδή κάνει τον εγκέφαλο να εκκρίνει τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, που σχετίζεται με την ενέργεια» τονίζει ο συγγραφέας της μελέτης, Patrick O’Connor, Ph.D., καθηγητής Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. 

Δε χρειάζεται καν να προσπαθήσεις και πολύ. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έκαναν ποδήλατο σε μέτριο ρυθμό τρεις φορές την εβδομάδα καταπολέμησαν καλύτερα την αίσθηση κόπωσης και της έλλειψης ενέργειας!!

5. ΠΕΝΤΕ 

Οι  αρθρώσεις έχουν ανάγκη από κίνηση

Η άρθρωση του γόνατος, όπως και κάθε άλλη, έχει ανάγκη από κίνηση για να λειτουργεί σωστά. Το ποδήλατο ασκεί λιγότερη πίεση στα γόνατα, στους αστραγάλους και στη σπονδυλική στήλη από το περπάτημα και το τρέξιμο.  

Προσοχή όμως! 

Η χρήση υψηλών ταχυτήτων (μεγάλες αντιστάσεις) και ο υπέρμετρος ζήλος για προπόνηση φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα.

Επιπλέον, η λάθος τοποθέτηση της σέλας  και η χρήση κουμπωτών πεντάλ ή ακατάλληλων δισκοβραχίονων μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά χρόνια ενοχλήματα στην άρθρωση του γόνατος. 

Και αυτό συμβαίνει γιατί  ο κάθε ποδηλάτης έχει τις δικές του ανατομικές ιδιαιτερότητες . 

Συμβουλή λοιπόν: Να απευθύνεστε πάντα για την αγορά ποδηλάτου σε έμπειρους επαγγελματίες του είδους!

6. ΕΞΙ

Καρδιά Μου Εσύ!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Circulation, όπου Δανοί ερευνητές παρακολούθησαν επί μια 20ετία την πορεία υγείας 45,000 συμπολιτών τους ηλικίας από 50 έως 65 ετών διαπίστωσαν ότι όσοι συνήθιζαν να κάνουν καθημερινά ποδήλατο είχαν έως και 18% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα.

Οι παθήσεις της καρδιάς είναι πλέον η no.1 αιτία θανάτου  και οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης LDL. 

Αρτηριακή πίεση και χοληστερίνη πάνε περίπατο όταν αποφασίσεις να βάλεις το ποδήλατο στην ζωή σου!

Μια απόφαση είναι.. Η καλύτερη, ίσως, της ζωής σου! 

Χ.Α

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος