Οικογενειακές βόλτες με το ποδήλατο! Ιδέες & συμβουλές

person Posted By: ThemeDelights list In: Home On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1350

Τα οφέλη της ποδηλασίας τόσο για παιδιά όσο και για τους γονείς είναι πάρα πολλά! Δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τα παιδιά σας να είναι αρκετά μεγάλα για να κάνετε βόλτες με τα ποδήλατα. Ξεκινήστε τώρα! Τα παιδιά αγαπούν το ποδήλατο. Είναι γρήγορο, διασκεδαστικό, και τους δίνει την ελευθερία και ανεξαρτησία. Μπορείτε να ξεκινήσετε να πηγαίνετε οικογενειακές βόλτες με τα ποδήλατα! 

Γυμναστείτε, διασκεδάστε και δημιουργήστε όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις! 

Πολλοί γονείς θεωρούν ότι οι μέρες που πέρναγαν ώρες στο ποδήλατο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κι όμως κάνουν λάθος!

 Το να έχουν πολύ μικρά παιδιά δεν αποτελεί εμπόδιο στην ποδηλασία και στην πραγματικότητα αυτή η περίοδος μπορεί να είναι και μία από τις πιο ιδανικές για να βάλουν το ποδήλατο πάλι στη ζωή τους. 

Γιατί να κάνετε ποδήλατο με μωρά και νήπια;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε παιδικά ποδήλατα αλλά και σε ειδικά καθίσματα ποδηλάτων. Έτσι μπορείτε να κάνετε ποδήλατο με ασφάλεια παρέα με το παιδί σας. 
Γιατί είναι καλό να ξεκινήσετε νωρίς;

Δε χάνετε χρόνο. Μπορείτε άμεσα να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. 

Ενισχύετε την πνευματική σας κατάσταση, αλλά και του παιδιού σας. Το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει το παιδάκι σας να ανακουφιστεί από το στρες. 

Η αλληλεπίδραση που έχετε όταν κάνετε ποδήλατο μαζί βελτιώνει τη σχέση σας.  

Γνωρίζετε από νωρίς στα παιδιά σας μια υγιή δραστηριότητα. 

Αποκτάτε μαζί παραπάνω εμπειρίες.  Δημιουργείτε αναμνήσεις!

Γιατί το ποδήλατο κάνει καλό στα παιδιά; 

Το ποδήλατο είναι ιδανικό για τα παιδιά. Τα βοηθάει να αθλούνται τουλάχιστον για 60 λεπτά τη μέρα, όπως συνιστάται και από τους ειδικούς. Πολλοί δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που περπατούν ή πηγαίνουν στο σχολείο με ποδήλατο είναι περισσότερο έτοιμα να μάθουν σε σχέση με αυτά που φτάνουν με αυτοκίνητο. Ακόμα, η ποδηλασία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν την περιοχή τους και να αισθάνονται κομμάτι της. 

Τι να προσέξετε στη βόλτα με το ποδήλατο;

Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας είναι άνετα ντυμένη και προετοιμασμένη.

Στη ζέστη για παράδειγμα, φορέστε ελαφριά υφάσματα που απομακρύνουν την υγρασία και τον ιδρώτα. Στο κρύο, φροντίστε να φορέσετε πολλά λεπτά ρούχα, τα οποία θα βάζετε και θα βγάζετε ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματός σας. Επίσης, ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικό του σακίδιο.  

Μην ξεχνάτε τον εξοπλισμό σας!

Πάρτε μπουκάλια νερού, γυαλιά ηλίου, αντηλιακά, καπέλα, κλειδαριές ποδηλάτων, αντλία ελαστικών, μανόμετρο, μικρό κιτ εργαλείων, σάντουιτς, υγιεινά σνακ. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν είναι υπερφορτωμένα με βαριά αντικείμενα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ισορροπία τους.

Ώρα για διάλειμμα!

Κάντε συχνές στάσεις κατά τη διάρκεια της βόλτας σας. Κάντε διαλείμματα, ειδικά τις ζεστές και υγρές μέρες.

Φωτογραφίες!

Να βγάζετε πολλές φωτογραφίες. Η λήψη φωτογραφιών είναι διασκεδαστική για τα παιδιά και ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε ευχάριστες αναμνήσεις. 

Πηγή: verywellfamily.com
 

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος